Insatsen.se

GASBIL ? | FORDON | TANKNING | TANKSTÄLLEN | FRI PARKERING | FAQ | LÄNKAR | KONTAKT | NYHETSBLOGG

Indelningar:


FAQ

Här kan du finna svar till de vanligaste frågorna som brukar uppkomma inför ett gasbilsköp. Exempelbil: Volvo S60, 2.4 l, 103 kW, 2003.

Vem driver Insatsen.se?


Efter ett par års nöjsamt ägarskap av gasbil och många varierande frågor om gasbilsvärlden (som uppkommit efter att folk förstått att man kör gasbil), tänkte jag att man kanske kunde bidra till att reducera kunskapsluckorna i det här ämnet genom att starta denna site. Kan man bidra till en bättre miljö, genom att fler människor nyttjar miljöfordon, så är väl detta heller ingen nackdel. Jag heter Niclas Eriksson och driver Insatsen.se sedan vintern 2008/2009, i egenskap av privatperson. Till min hjälp har jag några goda vänner som lägger sitt strå till stacken. Min uppfattning är att miljöpolitiken i Sverige har fokuserat alldeles för mycket på drivmedel som etanol och miljödiesel, och alldeles för lite på mer miljövänliga alternativ som biogas (eller naturgas som ett rätt steg på vägen).


Jag har ingen koppling till Fordonsgas AB annan än att jag bor och verkar inom företagets geografiska domäner, varför det blir naturligt att detta företag förekommer mer frekvent på denna site än andra motsvarande gas- och energileverantörer. Jag är ensamt ansvarig för allt material på Insatsen.se.


Bränslekostnad per mil?


Beroende på olika omständigheter vid körningen, brukar bränslekostnaden för min del ligga kring ca 8 kr per mil vid gaskörning.


Årsskatt?


För angiven exempelbil (miljöbil) ligger årsskatten på 1140 kr.


Måste man tanka ofta?


Eftersom gastanken måste konkurrera med bensintanken i utrymme, och därmed endast har hälften av en 'vanlig' bensintanks storlek, måste den givetvis fyllas oftare. Gastanken måste ju ses som 'huvudtank', och bensintanken enbart som 'reservtank'. MEN som gasbilsägare slår du ett stort slag för miljön (framförallt om du kör på biogas), och som bonus märker man hur de månatliga drivmedelsutgifterna sänks märkbart. Dessutom får du nyttig och helt kostnadsfri motion!


Vilken miljöklass uppfyller den här använda exempelbilen?


Miljöklass 2005.


För mer gasfakta, klicka på nedanstående länk:

(ref. Miljöfordon.se)


Gasfakta

Källor:


Källreferenser är samtliga angivna sitelänkar på LÄNKSIDAN.

Källreferens till sitebild: FordonsGas Sverige AB, fotograf Nils-Olof Sjödén.


Har du ytterligare frågor?


Skicka ett mail till info@insatsen.se så kanske jag kan svara dig eller hänvisa till någon som vet mer.


Om du tror att din fråga kan vara av intresse för andra, så ställ då gärna frågan i vår nyöppnade blogg:  Insatsens Nyhetsblogg